De Crăciun prin Ţara Moţilor

Am petrecut trei zile si trei nopti in zona Ghetari din Tara Motilor. Am locuit in pensiunea Scarisoara, unde ne-am simtit minunat, primiti cu o calda ospitalitate de Dinu si Iuliana Pasca si de tinerii Madalin si Madalina, fiii lor, toti patru vechi si dragi cunostinte ale noastre. Ne-am simtit minunat la ei ca in alte dati, ca la Craciunul din 2008,(cand, de la Muntele Baisorii, am ajuns acolo pe schiuri, in patru zile, cu trei nopti in cort :
http://www.dinumititeanu.ro/White-out%2C-viscol%2C-soare%2C-Craciun . Asa ca ne-am simtit ca acasa , in familie, caci n-au avut pensiunea "full", o vor avea de Rev !

Am facut desigur plimbari prin pitorestile catune vecine: Ocoale, Stanisoara, Dealu Frumos, Hanasesti, Mununa. Cea mai lunga plimbare a fost de doar 20 km (dus-intors), spre Calineasa, dar numai pana la Poieni, un grup de "colibe", locuite doar vara, pe langa care acum trece un drum asfaltat (nu pe el am mers!). De neuitat ramane plimbarea sub luna plina, la miezul noptii dintre 25 si 26 dec.

In prima zi de Craciun am intrat si noi o vreme la slujba din bisericuta din Ocoale, arhiplina de moti, unii veniti cu jeep-uri din catunele amintite ! Catune unde gasim case traditionale, dar si multe noi, moderne. Asfaltul (drumul din Garda Seaca prin Mununa si altul pe Valea Ordancusii ), apa captata si distribuita, curentul electric, multe case mari, noi, sunt premize ca aceste catune nu vor deveni si ele muribunde ca altele ce le stim si ne intristeaza.

Cateva imagini aici:

https://picasaweb.google.com/100452716495980794788/DeCraciunPrinTaraMotilor

Pentru "petrecerea" de Rev, vom pleca din Cluj in 30 dec. Stiind ca toate cabanele si pensiunile vor fi pline, preferam sa dormim noptile undeva "Far from the Madding Crowd", in cortul nostru drag si sa facem ture zilnice pe schiuri sau pe bocanci. Caci Muntele e munte si cu zapada si fara, iar noi suntem montaniarzi, nu doar schiori !

Sa va simtiti bine, oriunde veti fi !

Sa aveti un An Nou plin de bucurii si impliniri !

La Multi Ani !

La Multi Munti !

Dinu si Marlene

Meniu: 
09. revelioane, Craciunuri si Paste pe munte
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8