Reveniți din Alpi și Dolomiți

Am revenit acasă -ieri 30 iulie, după o faină vacanță în Alpii Italieni și Dolomiți, unde însoțitorii noștri -Cosmin Dumitrache și Roxana Bănăseanu- ( desigur și draga mea Marlene) au avut ce filma și poza. În prima zi, din Courmayeur am urcat cu ”funivia” la Rifugio Torino, de unde însoțiți de alți trei buni prieteni din Chamonix-Geneva: Cristina Pogăcean, Mihnea Prundeanu și Dia Somogyi, am început cu o lungă și faină tură din zona: Aiguilles d'Entrèves. Creasta e doar pe stâncă, nu e grea, dar e lungă, (cam 3 ore) cum e și accesul pe ghețar (2+1,5 ore.) Cățărarea e ușoară, are doar vreo 2 scurte pasaje de gr 4, dar este foarte spectaculoasă. Curioșii puteți găsi zeci de filmulețe pe you tube; unul e acesta:

https://www.youtube.com/watch?v=zC7BYtxRn3g,

creasta începe practic la minutul 2.40. Nu ne plac filmările cu Go Pro care deformează imaginea, cum vedeți în filmuleț, care ”îngrozesc” pe unii potențiali doritori, pe mame și bunici. Dar deși Cosmin a făcut filmări normale, chiar și din dronă, ne montase pe căști și nouă ”figuranților” câte o mini-cameră Go Pro...

La noi pe blog va mai dura relatarea și postarea unor albume foto.

Noi cei din Ro am rămas o noapte la Rif. Torino pentru amicii din Bv: pentru amintiri: un apus, un răsărit și atmosfera unei cabane de mare înălțime din Alpi. Aveam în plan ca joi 21 iulie, noi patru să parcurgem Aiguilles Marbrées- mai scurtă, mai apropiată, dar la fel de faină, pe care unii ați parcurs-o în taberele CAR de acolo. Dar am renunțat, ceea ce i-a bucurat pe Mihnea și pe Dia ( desigur și pe noi !) care a 2-a zi au traversat din nou tunelul de sub Mt.Blanc pentru a mai sta de vorbă cu noi vreo 2 ore la o cafea într-unul din campingurile de pe Val Veny. Ne-a impresionat mult acest gest de prietenie al lor !

În zilele următoare am urcat din Cervinia spre patrumiarul Breithorn Vest- dar nu până în vârf: avea o crevasă mai mare de traversat și o zonă abruptă de potecă cu gheață, pentru care amicii noștri nu erau pregătiți nici ca tehnică și nici psihic, în plus era ambuteiaj în acea zonă ! Dar panoramele au fost fantastice, filmate și de pe trepid și cu drona.
De remarcat că la urcarea din Cervinia -2050 m cu cele 3 tronsoanele ale telecabinei spre stația Testa Grigia 3.479 m mi s-a acordat GRATUITATE deoarece au constatat că mă aflu în deceniul 9 al vieții ! Deși nu știau că de acolo voi urca per pedes spre patrumiarul Breithorn ! Astfel de gest - măcar reducere- ar fi putut acorda și alte astfel de mijloace de urcare !

În Dolomiți am făcut trei circuite de via ferrata: în zona Turnurile Vajolet, o superbă creastă în masivul Latemar, ”speologie”/coborâre prin lungile tuneluri din Lagazoi ( urcaserăm cu telecabina). A m încheiat tura cu ”cireașa de pe tortul dolomitic”: circuitul Turnul Al Paterno si Tre Cime di Lavaredo !

Vineri- plecând la ora 8 din campingul Misurina, am ajuns la 1.30 acasă, după 1.085 km, conducându-l pe ALP cu rândul.

Cosmin Dumitrache - pe care mulți îl știți ca realizator al scenelor filmate din România sălbatică vrea să realizeze un film de scurt metraj ”Hoinari prin munți” și avea în scenariu și filmări prin munții altora. Dar îl va monta ”printre picături”, el și Dan Dinu au multe contracte pentru Defileul Mureșului, Delta Dunării, etc. Filmul în care ne-a ”angajat” pe Noi Doi ca figuranți e doar ca hobby, e tot mai îndrăgostit de munte. Așa că nu știm când va lansa filmul..

Vacanțe faine să aveți și Voi !

Dinu și Marlene

Meniu: 
01.Articole recente
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8